Home
Student Gallery
Enrollment Summer 2019 Bioinfinity (Ages 11-13) Summer 2019 NuVu at MIT (Ages 14-18) Summer 2019 NuVu at MIT Residential Academic Year Program Summer 2019 PreVu 2 Innovation Camp For Educators 2019
About Us What is NuVu Calendar Team + Advisors Partners Blog Press Jobs Contact Us
Nuvu X What is NuVuX Offerings Partners
Reset Password
  • When we go to the hospital, we all encounter the typical waiting room scenario. It's boring and unresourceful. We find ourselves waiting around in a room with nothing to do but reading health magazines or staring aimlessly in space. Current waiting rooms aren't welcoming and inviting and we are wasting our time. We find ourselves waiting in a waiting room. We need change and our group was inspired to make waiting rooms a better experience.

    In this studio, we redesigned and hacked the waiting room. Our ideal room provides a combination of public, private, quiet, and loud spaces for patients and doctors. There is a receptionist/pharmacy, a cafe, private pods, a TV room, and a kids space. The goal is that prospective architects can take specific "spaces" (i.e. the cafe or kids space) and incorporate it into their specific hospitals. Our hospital waiting room can suit multiple types of patients such as parents with children, singular patients, or couples. The nature-themed color palette and materials create an open, asethetically pleasing, and inviting area. It is a new and healthy transformation of the old, sterile waiting rooms present today.