Home
Student Gallery
Enrollment Summer 2019 Bioinfinity (Ages 11-13) Summer 2019 NuVu at MIT (Ages 14-18) Summer 2019 NuVu at MIT Residential Academic Year Program Summer 2019 PreVu 2 Innovation Camp For Educators 2019
About Us What is NuVu Calendar Team + Advisors Partners Blog Press Jobs Contact Us
Nuvu X What is NuVuX Offerings Partners
Reset Password
  • The Connecting Desk Storage Unit connects to four sliding tables that can be configured in any way that suits the users. In total, the workspace can seat up to eight people with one large cubby, and well as one small one per person. The Connecting Desk Storage Unit can also be used as a standing desk for working on projects when the tables are not attached.

     

    The tables at NuVu are fairly compact, but they still tend to take up too much space in the small studio that we work in. While students are working at the tables, they usually put their bag, lunch, and coat on the floor, causing people to trip over the items strewn across the floor. We set out to create a great storage option that would also conserve space, and act as a workspace as well.

     

    We created three different designs for the Connecting Desk Storage Unit, or Spine, but later switched to just finishing two of them. One of the final two spines is a box with holes cut into it, and the other is a grid-like frame with rotating drawers inserted into the spaces in the grid. The two spines are designed to be the core of a NuVu workspace with tables that slide into the spine, and extra attachments on top of the spine for added functionality. While creating the Connecting Desk Storage Units, we ran into problems related to scaling down from full scale to small scale models, but eventually we were able to create full one-fourth scale models of the spines that will later be created in full scale.